Propolis tegen hooikoorts. Helpt het?

Natuurlijke honing helpt bij hooikoorts

Propolis tegen hooikoorts. Helpt het?

Veel Nederlanders hebben tijdens de zomer- en/of de herfstperiode last van allergische verschijnselen zoals hooikoorts of pollen allergie. De oorzaak van deze hooikoorts verschijnselen zijn de pollen van planten, struiken en bomen. Consumptie van Nederlandse honing en honing gerelateerde producten (propolis) kan voor verlichting zorgen.

Symptomen

De symptomen van hooikoorts kunnen variëren van het gevoel van een lichte verkoudheid tot zelfs zware griep en soms langdurig en hardnekkig aanhouden.

Propolis en hooikoorts

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het gebruik van propolis de hooikoorts klachten aanzienlijk kan verminderen. Zo bevatten Propolis capsules van nature een hoge hoeveelheid pollen. Hierdoor wordt de natuurlijke weerstand van het lichaam verhoogd.  Ook wordt propolis tinctuur gebruikt bij hooikoortsklachten. Wanneer de klachten zich met name in de neus uiten, kan ook een neusspray met propolis verlichting bieden. Elders lazen wij de tip om propolis tinctuur via de neus te ”snuiven”. Echter is de propolis tinctuur erg scherp qua smaaksensatie. Doe dit dus voorzichtig. 

propolis hooikoorts

Hoe propolis gebruiken bij hooikoorts?

Helaas is het niet zo dat propolis hooikoorts volledig geneest. Echter kan het wel de klachten een stuk dragelijker maken. Start bij voorkeur de behandeling geruime tijd voor aanvang van het hooikoortsseizoen. Zo krijgt u lichaam de tijd om weerstand op te bouwen. Is het hooikoortsseizoen al begonnen? Ook dan kan propolis een verlichtende werking hebben. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren alvorens u het verschil merkt. Het gebeurt soms zelfs dat de klachten de eerste dagen iets toenemen. Geef het tenminste twee weken de tijd om een goed beeld te krijgen van de werking. Voor meer informatie kunt u ook ons uitgebreide artikel over propolis lezen.

Wat kunt u nog meer doen om pollen allergie klachten te verminderen?

Er zijn meer mogelijkheden om de hooikoortsverschijnselen te verlichten door het weerstandsvermogen hiertegen te verhogen. Aangezien het pollen betreft van Nederlandse planten, struiken en bomen, is het van toegevoegde waarde om regelmatig Nederlandse natuurlijke honing te consumeren. Ook is het belangrijk onderscheid te maken in welk seizoen men het meeste last heeft van de allergische verschijnselen. Op basis van het seizoen moet men zijn “Honing soort” kiezen:

– Lenteperiode , gebruik dan fruit en bloemenhoning.
– Zomerperiode, gebruik dan linde en bloemenhoning.
– Herfstperiode, gebruik dan heidehoning, heideraathoning en heidemelange.

honing hooikoorts

Stuifmeelkorrels tegen hooikoorts

Daarnaast kan men de weerstand verder verhogen door het regelmatig innemen van propolis en stuifmeelkorrels. In ons artikel over bijenpollen en hooikoorts vindt hier meer informatie over. Door het innemen van Nederlandse natuurlijke honing en honing gerelateerde producten, bereid men zich optimaal voor om de allergische verschijnselen zoveel als mogelijk te verkleinen of zelfs te voorkomen. Het immuunsysteem wordt versterkt en men bouwt extra weerstand op tegen de allergie.

Aanbevolen producten bij hooikoorts

 

1 gedachte over “Propolis tegen hooikoorts. Helpt het?

  1. Al jaren heb ik last van hooikoorts in de lente en zomer, maar ook in de herfst kan dit nog best vervelend zijn. Een paar weken geleden ben ik ook begonnen met het eten van biologische honing om mijn klachten te verminderen. Dit heeft mij tot nu toe al geholpen. Mijn allergische reacties zijn een stuk minder geworden hierdoor. Een echte aanrader die heel gemakkelijk in je dieet te verwerken is. Zo eet ik elke ochtend yoghurt met honing. Makkelijker kan het niet!

Geef een antwoord