Bijenwas kaarsen

Bijenwaskaarsen worden door ons met de hand gemaakt van 100% natuurlijke bijenwas. De kaarsen geuren heerlijk en verspreiden een warm licht. Wanneer wij spreken over 100% bijenwas, dan is het ook echt alléén maar bijenwas. Er worden geen toevoegingen aan onze bijenwas producten gedaan. Bekijk hieronder direct ons uitgebreide assortiment!

Toont alle 36 resultaten

Kaars van bijenwas kopen? Wij hebben diverse soorten!

Bent u op zoek naar kwalitatief hoogwaardige en betaalbare bijenwas kaarsen? Dan bent u bij Lekkerhoning aan het juiste adres. We maken 3 soorten kaarsen:

Gedompelde kaarsen

We zijn best trots op onze gedompelde bijenwas kaarsen. Ze zijn verkrijgbaar in vele lengtes en diktes, maar allemaal met dezelfde kenmerken: prachtig geel, heerlijk geurend en tijdens de lange brandduur verspreiden ze een mooi warm licht. Een gedompelde kaars is te herkennen aan haar karakteristieke langwerpige vorm. Zoekt u een gezellige kaars voor bij het diner? Of een kaars voor in een kandelaar? Dan is dit de perfecte keuze. Naast gele bijenwaskaarsen hebben we ook witte bijenwas kaarsen op voorraad.

Gegoten kaarsen en bijenwas waxinelichtjes

Daarnaast hebben we een leuk assortiment van gegoten bijenwas kaarsen, van korfmodel, tot stompkaars en zelfs een natuursteen. Stuk voor stuk mooie gele kaarsen met een heerlijk aroma. Onder de gegoten kaarsjes vallen ook de waxinelichtjes die voor veel gezelligheid zorgen. Deze zijn verkrijgbaar in de herkenbare ronde vorm in aluminiumcups, maar ook in de vorm van een hartje.

Gerolde kaarsen

De laatste soort zijn de gerolde kaarsen van raatvellen. Ook deze verkrijgbaar in verschillende diktes en lengtes. Decoratief aan tafel, sfeervol in een interieur waar hout de boventoon voert.

 

De voordelen van bijenwas kaarsen

Wist u dat bijenwas kaarsen tal van voordelen hebben? Hieronder hebben we de belangrijkste kenmerken en voordelen voor u opgesomd:

  • Bijenwas kaarsen zijn de meest natuurlijke kaarsen op de markt. Bovendien geven ze een warm en gezellig licht.
  • De kaarsen kunnen een gunstig effect op het luchtwegenstelsel teweegbrengen
  • Bijenwas kaarsen worden met de hand gemaakt
  • Bijenwas kaarsen zijn heel duurzaam en bevatten geen toevoegingen
  • Bijenwas kaarsen ruiken heerlijk en geven warm licht
  • Bijenwas kaarsen zijn van nature druip- en roetarm
  • Ook als je de kaars niet brandt is het, dankzij de opvallende gele kleur, een mooi decoratief object voor in huis
  • Ze zijn beschikbaar in vele vormen en maten
  • Ze zijn ontzettend leuk cadeau te doen

Kortom, genoeg redenen om bijenwas kaarsen te kopen of zelf te maken. Bestelt u bij Lekkerhoning.nl? Dan kunt u altijd rekenen op scherpe prijzen en een snelle levering. Bent u nieuwsgierig naar het aantal branduren? Klik dan snel op een product naar keuze voor meer informatie. Afhankelijk van de gekozen kaars varieert het aantal branduren van circa 2,5 uur tot maar liefst 80 uur!

Zelf bijenwas kaarsen maken

Maakt u al zelf uw eigen bijenwas kaarsen? Het is ontzettend leuk en bovendien heel eenvoudig. Op onze pagina over zelf bijenwas kaarsen maken vindt u alle benodigdheden. Hierbij kunt u denken aan pure bijenwas, een mal, een gietkan en een lont. Bovendien vindt u hier een handig stappenplan en concrete tips om zelf uw kaarsen te maken.

Wat is bijenwas eigenlijk en waar komt het vandaan?

Bijenwas is 100% natuurlijk en is hiermee een perfect alternatief voor kaarsen van grondstoffen als parrifine. Bijenwas is een zeer multifunctioneel en wordt naast het gebruik als brandstof voor kaarsen, ook gebruikt voor het maken van verzorgingsproducten, cosmetica of als meubelwas.

Alle soorten honingbijen hebben het vermogen om bijenwas te maken. Wel zijn het de zogenaamde “werkbijen” die deze belangrijke taak uitvoeren. Dit zijn jonge bijen met een leeftijd tussen de 14 en 21 dagen, omdat deze bijen nog niet buiten de bijenkorf komen. 

Bij het maken van de hexagonale honingraten eten deze werkbijen veel honing. Deze honing wordt gezien als energiebron en als de lichaamstemperatuur stijgt wordt de bijenwas vloeibaar. Via de wasklieren druipt de bijenwas uit het bijenlichaam en wordt het geleidelijk hard. Met de pootjes creëren de bijen uiteindelijk de  hexagon vorm raten. Het is een tijdrovend proces waarbij bijen ongeveer 3kg honing gebruiken om 1kg was te maken. 

Als de bijen het harde werk hebben gedaan en het vette goedje hebben geproduceerd is het tijd voor de imker om in actie te komen. De imker snijdt de hexagonale honingraten los met een warm mes en smelt ze in een grote smeltpan. Tijdens het smelten wordt de honing gescheiden van de was. Als de honingraten volledig gesmolten zijn en er alleen nog was is, wordt de was in ijzeren bakken gegoten. Hier zal de was uiteindelijk stollen en worden het staven. Deze staven worden uiteindelijk gemaakt tot bijvoorbeeld kaarsen, boenwas of andere producten.

Toont alle 36 resultaten