Bijenwas producten

bijenwas

Bijenwas is een zeer multifunctioneel product. Zo wordt bijenwas gebruikt voor het maken van kaarsen of verzorgingsproducten. Ook wordt bijenwas gebruikt voor het onderhouden van hout. De mogelijkheden van bijenwas zijn eindeloos! In ons ruime assortiment vindt u bijenwas voor alle denkbare toepassingen.

Toont alle 66 resultaten

Wat is bijenwas?

Bijenwas is een vettig goedje dat sommige bijen produceren. Om de honing in de bijenkast op te kunnen slaan, hebben de bijen raten nodig. Ze bouwen die met elkaar. Aan elkaar hangend zweten ze met de wasklieren kleine wasplaatjes, die ze vastmaken tot honingraten. Een jonge honingraat is wit tot lichtgeel van kleur en zeer licht van gewicht. Het is wonderbaarlijk dat een honingraat een groot gewicht aan honing kan dragen. De honingraatconstructie is bijzonder sterk en in de bouwwereld nergens overtroffen.

Kaarsen van bijenwas

Van bijenwas maken wij natuurzuivere gegoten, gerolde en gedompelde bijenwaskaarsen. Ze branden rustig met een mooie donkere vlam en verspreiden een heerlijke, aromatische geur. De kaarsen zijn verkrijgbaar in vele vormen – zoals, natuurlijk, die van een bijenkorfje. Tevens kunt u met onze producten zelf bijenwas kaarsen maken. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld onze 100% zuivere bijenwas korrels gebruiken. Bijenwas kaarsen kunnen soms minder consistent branden dan parafine kaarsen. Zodoende is het belangrijk om de kaarsen nooit onbewaakt te laten branden.

Bijenwas voor hout

Bijenwas is ook bekend van de ouderwetse boenwas voor meubels. Hiervoor hebben wij diverse hoogwaardige producten op voorraad. Ook wordt bijenwas veel gebruikt als poetsmiddel voor houten vloeren.

Cosmetica en crèmes 

Wist u dat bijenwas ook zeer veelvuldig wordt gebruikt voor het maken van cosmetica, zeep en crèmes? Wanneer u het leuk vindt om zelf crèmes te maken kunt u gebruik maken van onze schone zegelwas.

In raathoning

Daarnaast wordt de was gegeten in de zogenaamde raathoning. We kennen medisch specialisten die mensen met artrose adviseren raathoning te eten. Op één of andere manier is de bijenwas ondersteunend of sterkend voor kraakbeen en tussenwervelschijven.

Toont alle 66 resultaten