Smeltpannen

Toont alle 3 resultaten

Smeltpannen voor bijenwas en kaarsen

Vindt u het leuk om zelf bijenwas kaarsen te maken? Dan is een smeltpan werkelijk een onmisbaar product. Bijenwas of kaarsen smelten doet u snel en eenvoudig, maar bovenal veilig met een smeltpan van Lekkerhoning. Diverse pannen zijn tevens zo ontworpen, dat ze direct als gietkan gebruikt kunnen worden. Dit biedt extra veiligheid en gemak bij het smelten van kaarswas.

Bijenwas smelten? Dit is de smelttemperatuur

Wilt u bijenwas zelf gaan smelten? Hou er dan rekening mee dat bijenwas doorgaans tussen de 62 en 65 graden Celsius smelt. We raden u hierbij aan om de zuivere bijenwas korrels te kiezen. Door de structuur zullen deze een stuk sneller (en dus energiezuiniger) smelten dan een massief blok. Smeltpannen kunnen ook worden ingezet bij het maken van kaarsen met een andere brandstof dan bijenwas. Hierbij kunt u denken aan paraffine of sojawas. Vanzelfsprekend geldt voor elk type was een andere smelttemperatuur.

Toont alle 3 resultaten