Boenwas

bijenwas voor meubels, antiekwas, meubelwas, boenwas

Bijenwas is bekend van de ouderwetse boenwas voor meubels. Onze boenwas wordt ook wel antiekwas of meubelwas genoemd. Boenwas reinigt, beschermt en conserveert uw meubelstuk. Meubelen die al eerder met was of lak behandeld zijn kunnen met boenwas onderhouden worden. Verder is de boenwas zeer geschikt voor houten vloeren en antieke houten meubels met slijtage plekken. Een behandeling met bijenwas zorgt er voor dat uw meubel weer een mooie glans krijgt en laat oppervlakkige krassen en vlekken verdwijnen. De boenwas is verkrijgbaar in vaste vorm of vloeibare vorm.

Toont alle 9 resultaten

Bijenwas hout

Onze bijenwas is uitermate geschikt voor het oppoetsen, onderhouden of restaureren van houten meubels. Zo kunt u de bijenwas gebruiken voor een houten eettafel, stoel, dressoir, buffetkast en meer. Ook wordt bijenwas gebruikt voor het onderhouden van houten vloeren en andere voorwerpen van hout. De poetswas zorgt voor een mooie, verzorgde look. Bovendien biedt bijenwas extra bescherming op onbehandeld hout en vergroot het de levensduur van uw kostbare meubels. Het heeft nog een ander voordeel: het gaat een muffe geur tegen en zorgt ervoor dat uw meubels weer fris ruiken.

Voor welke soorten hout?

Boenwas is te gebruiken op al je massief houten meubels. Van eikenhout tot mangohout en van teak tot acacia hout, alles is mogelijk. Onze tip is om altijd eerst een klein of onzichtbaar oppervlakte te behandelen. Dit om te testen of de bijenwas het door u gewenste effect geeft. Doe dit alvorens u het gehele meubel behandelt.

Wanneer donkere of bruine bijenwas kiezen?

Met boenwas kun je ook de houten meubels donkerder maken als je dat wilt. Dit kun je doen met de donkere of bruine boenwas. Hierbij is het afhankelijk van de oorspronkelijke kleur van het hout, hoeveel donkerder uw meubel wordt. Ook het aantal aangebrachte lagen bijenwas zijn hierop van invloed.

Wanneer blanke of transparante bijenwas kiezen?

Wil je liever alleen het hout op frissen of een zachte glans geven? Dan kun je het beste transparante of witte boenwas gebruiken. Met dit type bijenwas wordt de oorspronkelijke kleur van het hout doorgaans beter behouden dan een donkere was.

Bijenwas voor meubels kopen?

Laat uw meubels weer glanzen met onze meubelwas! In ons ruime assortiment vindt u boenwas in verschillende kleuren, zoals donkerbruin, geel of transparant. Naast onze boenwas crème vindt u hier ook vloeibare boenwas. De levering gaat bij Lekkerhoning.nl lekker snel. Na betaling van de order ontvang je binnen 48 uur het pakket aan huis (weekend niet meegerekend).

Gebruiksaanwijzing antiekwas

Breng de bijenwas aan op een meubel naar keuze. Hierbij kunt u gebruik maken van een zachte doek of kwast. Het is belangrijk om de bijen meubelwas gelijkmatig aan te brengen en goed te laten drogen. Dit zorgt voor een optimaal resultaat.
Daarna goed uitpoetsen met een zachte borstel of een pluisvrije doek (wrijven in de richting van de houtnerf). Hoe droger de boenwas is, des te gemakkelijker is het uitpoetsen. Tot een mooie warme glans ontstaat.

Ook geschikt voor ijzer

Deze boenwas is een echt natuurproduct en onder andere zeer geschikt om smeedijzeren hang- en sluitwerk op een natuurlijke manier te beschermen tegen weersinvloeden.
Dit product is, een middel uit grootmoeders tijd beschermt niet alleen uw smeedijzer tegen roest maar geeft ook een mooie glans aan het ijzer.

Voordelen van boenwas

  • Het verlengt de levensduur
  • Het voorkomt dat hout opdroogt
  • Het geeft een mooie, warme en levendige glans
  • Het geeft een beschermend laagje
  • Het stoot vuil af
  • Het is 100% natuurlijk en niet chemisch
  • Het laat krassen en vlekken verdwijnen

Bekijk ook onze andere bijenwas producten.

Toont alle 9 resultaten