Heidehoning

Bent u op zoek naar gezonde heidehoning van de hoogste kwaliteit? Dan bent u bij Lekkerhoning aan het juiste adres. In onze webshop vindt u diverse heidehoning producten, direct afkomstig van de imker. Dat het een echte Nederlandse honing is, maakt het extra bijzonder!

Verder lezen>>

Enig resultaat

 

Heidehoning kopen van Nederlandse bodem

Heidehoning is erg geliefd en is soms helaas maar enkele weken per jaar te verkrijgen. De heidehoning van Lekkerhoning komt altijd direct van Nederlandse bodem. De bijenvolken worden begin augustus op de heide geplaatst en blijven daar tot halverwege september staan. Dit is de tijd dat de heide prachtig paars in bloei staat, en dus ook de tijd om heidehoning in te winnen. 

Deze donkere honing met haar karakteristieke smaak is dus een echt lokaal seizoensproduct. Hierdoor kan het voorkomen dat onze heidehoning soms tijdelijk niet leverbaar is. Zo is de oogopbrengst ook deels afhankelijk van de weersomstandigheden.

heidehoning

Wat is heidehoning? Alle kenmerken op een rijtje

Smaak

Heidehoning is een kruidige, geurige en pittige honing met een volle en krachtige smaak. Een smaak die elke honingliefhebber geprobeerd moet hebben, vinden wij. De uitgesproken smaak van heidehoning is eigenlijk met geen andere honingsoort te vergelijken. Hoe dan ook, het is een echte delicatesse. U proeft de mooie Nederlandse heide als het ware vanuit uw eigen huis!

Kleur en structuur

Heidehoning is niet vloeibaar en heeft een goudbruine of rode/oranje kleur. Het bijzondere aan deze honing is de specifieke smaak en de gelei-achtige, stroperige structuur. Goede heidehoning is zo stijf dat u het honingpotje ondersteboven kunt houden, zonder dat de honing er daadwerkelijk uit loopt. Zo stevig zit de honing ook in de raat. En daardoor is het winnen van heidehoning arbeidsintensiever dan gemiddeld. Het wordt twee keer geslingerd: de honing die bij de eerste keer uit de raat komt, noemen we heidemelange.

Is heidehoning gezond?

Heidehoning is zeer gezonde honing. Het bevat de meeste anti-oxidanten en mineralen. Daarbij komt dat heidehoning zelfs slijmoplossend is. Deze honing kan dus goed gebruikt worden bij hoesten, verkoudheid, keelpijn en andere onschuldige kwaaltjes aan de luchtwegen. Wist u dat heidehoning een positieve werking op de urinewegen, blaas en spijsvertering heeft? Heidehoning wordt door sommigen zelfs geprezen met de bijnaam “Koning onder de honing”. Een beter product kunnen we ons dus aan het einde van de zomer, net voor de herfst, niet wensen!

Gebruik

Heidehoning is een gezonde, maar bovenal ook een smakelijke honing om van te genieten. De intense smaak wordt gewaardeerd door talloze Nederlandse honingliefhebbers. Bijvoorbeeld op de boterham of een cracker. Of als suikervervanger in de thee of koffie. Wanneer u honing toevoegt aan een warme drank, laat deze dan eerst iets afkoelen. Dit om te voorkomen dat de waardevolle enzymen verloren gaan. Heidehoning kan ook een overheerlijke toevoeging zijn aan diverse gerechten. Deze honing kan lang bewaard worden.

Waar kan ik heidehoning kopen?

Heidehoning is eigenlijk alleen bij specialisten en imkers te verkrijgen. Wilt u onze overheerlijke verse heidehoning proberen? U heeft de keuze tussen een pot van 250, 450 of zelfs 900 gram. Ook kunt u kiezen voor een grootverpakking van 4 kilogram. Bovendien profiteert u van snelle en voordelige verzending. Door de relatief sterke smaak geeft een kleine hoeveelheid al een intense smaaksensatie. Des te langer kunt u van één potje genieten. Laat u verrassen door deze exclusieve honing. Eenmaal geproefd wilt u waarschijnlijk niet meer anders.

Bekijk hieronder een korte impressievideo over het winnen van heidehoning op de Veluwe.

Enig resultaat