Honingwijnen & Mede

honingwijn ambrosia mede

Bent u op zoek naar overheerlijke honing drank? Ontdek dan snel ons ruime assortiment honingwijn en mede. Onze honingwijn en mede is van de beste kwaliteit om gezond te genieten.

Toont alle 9 resultaten

Welke smaak honingwijn kiest u?

Onze honingwijnen zijn verrijkt met honing en propolis. Hierdoor is de wijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Bovendien bevordert honingwijn de eetlust en nachtrust. Elke soort honingwijn heeft zijn eigen unieke smaak en kenmerken. Dit maakt het kiezen van de juiste honingwijn leuk, maar ook lastig. Daarom hebben wij per wijn de belangrijkste kenmerken voor u op een rijtje gezet.

Honingwijn wit met kruidenEen heerlijke smaak melange en perfect als aperitief. Wordt ook wel ”Ambrosia honing kruidenwijn wit” genoemd.

Honingwijn rood met kruidenGemaakt op basis van zoete rode wijn, verrijkt met lindehoning, propolis en diverse kruidenextracten. Wordt ook wel ”Ambrosia honing kruidenwijn rood” genoemd. Een heerlijk alternatief voor glühwein.

Lekkere en gezonde ambrosiawijn of honingwijn kopen doet u bij Lekkerhoning. Onze honingwijn bevat 12 procent alcohol en is beschikbaar in flessen van 375ml en 750ml. Voor al onze honingwijnen geldt dat ze na opening nog tenminste 4 weken houdbaar blijven, al dan niet in de koelkast. Meer informatie over onze honingwijnen vindt u door op een product naar keuze te klikken.

Ontdek ook onze overheerlijke mede

Wilt u online mede drank (‘’mead’’) bestellen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Mede is een eeuwenoud drankje, maar is tegenwoordig nog steeds zeer geliefd vanwege de unieke smaak. Speciaal voor u hebben we diverse soorten mede honingwijn getest. Alleen de beste en allerlekkerste mede hebben wij opgenomen in ons assortiment. De puurheid van de honing is niet aangetast, doordat de mede van Northern Mead niet gefilterd of verhit is.

Wat dacht u van onze heerlijke bloemenhoning mede met een zoete honingsmaak en een vol bloemenaroma? Ook de Apple Pie mede is erg populair. De Apple Pie mede is een heerlijke gekruide appeltaart mede en is heerlijk zoet en complex van smaak door de combinatie van appels, honing en kruiden. Tot slot is ook de stroopwafel mede absoluut het proeven waard. Wist u dat de stroopwafel mede van Northern Mead maar liefst 3 prijzen heeft gewonnen?

Mede bevat doorgaans een hoger alcoholpercentage: veelal tussen de 12,5 en 18%. Klik op een product naar keuze voor de exacte inhoud. 

Wilt u gelijk een doos bestellen? Bestel dan 6 flessen. Hiermee profiteert u bovendien van maar liefst 5% korting.  🍷

Is honingwijn hetzelfde als mede?

Sommige mensen gebruiken (onterecht) de woorden ‘’honingwijn’’ en ‘’mede’’ als synoniem. Alhoewel beide dranken inderdaad bepaalde overeenkomsten hebben, zijn het in de basis verschillende dranken. Honingwijn wordt gemaakt op basis van rode of witte wijn (dus druiven). Vervolgens wordt de wijn verrijkt met de juiste hoeveelheid en soort honing – eventueel in combinatie met gezonde kruiden. Mede is een drank waarbij de vergistbare suikers uit honing komen in plaats van granen (bier) of druiven (wijn).

Mede honingwijn kopen

Toont alle 9 resultaten