Insectenhotels

bijenhotel insectenhotelHelp de bijen met een bijenhotel of insectenhotel van Lekkerhoning. In ons assortiment vindt u bijenhotels in allerlei vormen en maten. Onze insectenhuisjes zijn van hoge kwaliteit en zijn altijd scherp geprijsd. Ze zijn erg leuk om cadeau te doen aan natuurliefhebbers! Sommige modellen zijn om op te hangen. Tevens hebben we enkele staande bijenhotels op voorraad.

Toont alle 6 resultaten

Bijenhotel of bijenhuis kopen?

Het gaat slecht met de vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere kriebelbeestjes die zo belangrijk zijn voor de natuur. Waarom is het verdwijnen van insecten zo rampzalig voor de natuur? Omdat insecten een hoofdrol spelen in de kringloop van het leven. Ze verwerken organisch materiaal, zorgen voor een gezonde bodem, zodat planten en bomen kunnen groeien, bijen en vlinders bestuiven bloemen. Help ze een handje door zelf bloemen te zaaien en een bijenhotel of insectenhotel in uw tuin te plaatsen. Onze insectenhotels worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en bamboe. Het is niet alleen een functionele toevoeging voor uw tuin, een bijenhotel ziet er bovendien fraai uit. Daarnaast is het een leuke manier om de natuur van dichtbij te kunnen volgen.

Bijenhotel voor solitaire bijen

Het bijenhotel voor solitaire bijen is een zeer populaire keuze. Dit bijenhuis is speciaal gemaakt voor wilde bijen. Door dit bijenhuis in uw tuin te plaatsen helpt u bijen om hun soort in stand te houden en zich te ontwikkelen. Ze zijn hard nodig, onder andere voor de bestuiving van landbouwgewassen. Solitaire bijen zijn zeer efficiënte bestuivers. Dat ze concurrenten zouden zijn van honingbijen of andersom, is een fabeltje. Ze werken samen!

Educatief bijenhotel

Heeft u ons educatieve bijenhotel gezien? Dit nestkastje voor wilde bijen beschikt over transparante buisjes. Hierdoor kunt u de ontwikkeling van de bijen van dichtbij zien. Handig voor natuureducatie, maar ook erg leuk voor als u kinderen heeft.

Insectenhotels voor allerlei insecten

Onze insectenhotels ”Wilke” en ”Lieke” zijn perfect voor een grote variëteit aan insecten. Ze zijn met name geliefd bij wilde bijen, gaasvliegen, lieveheersbeestjes en wespen. 

Tips om uw bijenhotel een fijn plekje te maken

  • Hang insectenhotels op een droge plek, zoals onder een afdakje of een dakrand. Insecten houden immers niet van instromend regenwater
  • Plaats de ingang van het bijenhotel idealiter richting het zuiden
  • Verwelkom de insecten met een voedselrijke tuin met veel bloemen
  • Zorg voor voldoende zon in de directe omgeving van het bijenhotel

Toont alle 6 resultaten