Propolis

Bij Lekkerhoning vindt u het grootste assortiment propolis producten. Altijd van hoge kwaliteit en scherp geprijsd. Van capsules en tabletten tot zalf en crème of druppels. Klik op een product naar keuze voor meer informatie over het gebruik en de exacte toepassing.rauwe propolis

Verder lezen>>

Toont alle 39 resultaten

 

 

Wat is propolis?

Propolis is een donkerbruine en lijmachtige substantie met een 100% natuurlijke oorsprong. De honingbijen maken propolis uit de knoppen en harsen van bomen en planten. Vervolgens brengen ze het naar de bijenkorf, waar het wordt gebruikt als bescherming tegen micro-organismen, bacteriën en virussen. Maar ook om gaatjes en spleetjes in de bijenkorf of bijenkast af te dekken. Het fungeert als het ware als een natuurlijke barrière. Ruwe propolis bestaat uit ongeveer 50% harsen, 30% wassen, 10% essentiële oliën, 5% stuifmeel en 5% verschillende organische verbindingen.

Dankzij de antibacteriële, antivirale en weerstand verhogende eigenschappen is propolis ook erg populair als voedingssupplement voor mensen en andere dieren. Bekijk ook ons artikel met meer informatie over propolis.

Soorten propolis

In ons assortiment vindt u allerlei propolis producten. Veel van onze producten zijn van het merk Propolia. Dit gerenommeerde merk staat bekend om haar hoge kwaliteit producten. Hieronder hebben we populairste producten voor u op een rijtje gezet:

  • Propolis tinctuur. Dit is pure propolis, opgelost in alcohol. Het product is eenvoudig in gebruik en kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt.
  • Propolis druppels (zonder alcohol). Dit is een propolisoplossing op basis van 100% biologische olijfolie. Handig voor mensen die een tinctuur zonder alcohol zoeken.
  • Propolis tabletten en capsules. Deze producten zijn bestemd voor inwendig gebruik. Ze bevatten een geconcentreerde hoeveelheid propolis en zijn eenvoud in gebruik.
  • Propolis poeder. De poeder heeft als voordeel dat u het door uw favoriete drank kunt mengen. Of door een beetje honing.
  • Propolis tandpasta. Dit product is bedoeld voor een betere mondhygiëne.
  • Propoliszalf. De propolis honingzalf is een product welke puur bestemd is voor uitwendig gebruik.
  • Propolis granulaat. Puurder dan dit wordt het niet! Propolis granulaat bevat 100% gezuiverde propolis.

Klik voor meer informatie over het gebruik, de dosering en de toepassingen op een product naar keuze.

Wilt u meer informatie over één van onze producten? Neem dan contact op. We helpen u graag verder met onze kennis en kunde. Bij twijfel over het gebruik van één van de producten kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts. Ruwweg 1 op de 2000 mensen is allergisch voor propolis.

Ontdek alle producten van de bij

Wist u dat bijen ons nog veel meer te bieden hebben dan honing en propolis? Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij onze bijenpollen, royal jelly, bijengif en bijenwas.

 

Toont alle 39 resultaten