Propolis

Bij Lekkerhoning vindt u het grootste assortiment propolis producten. Altijd van hoge kwaliteit en scherp geprijsd. Van capsules en tabletten tot zalf en crème of druppels. Klik op een product naar keuze voor meer informatie over het gebruik en de exacte toepassing.rauwe propolis

Verder lezen>>

Toont alle 42 resultaten

 

 

Wat is propolis?

Propolis is een donkerbruine en lijmachtige substantie met een 100% natuurlijke oorsprong. De honingbijen maken propolis uit de knoppen en harsen van bomen en planten. Vervolgens brengen ze het naar de bijenkorf, waar het wordt gebruikt als bescherming tegen micro-organismen, bacteriën en virussen. Maar ook om gaatjes en spleetjes in de bijenkorf of bijenkast af te dekken. Het fungeert als het ware als een natuurlijke barrière. Ruwe propolis bestaat uit ongeveer 50% harsen, 30% wassen, 10% essentiële oliën, 5% stuifmeel en 5% verschillende organische verbindingen.

Dankzij de antibacteriële, antivirale en weerstand verhogende eigenschappen is propolis ook erg populair als voedingssupplement voor mensen en andere dieren. Bekijk ook ons artikel met meer informatie over propolis.

Soorten propolis

In ons assortiment vindt u allerlei propolis producten. Veel van onze producten zijn van het merk Propolia. Dit gerenommeerde merk staat bekend om haar hoge kwaliteit producten. Hieronder hebben we populairste producten voor u op een rijtje gezet:

  • Propolis tinctuur. Dit is pure propolis, opgelost in alcohol. Het product is eenvoudig in gebruik en kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt.
  • Propolis druppels (zonder alcohol). Dit is een propolisoplossing op basis van 100% biologische olijfolie. Handig voor mensen die een tinctuur zonder alcohol zoeken.
  • Propolis tabletten en capsules. Deze producten zijn bestemd voor inwendig gebruik. Ze bevatten een geconcentreerde hoeveelheid propolis en zijn eenvoud in gebruik.
  • Propolis poeder. De poeder heeft als voordeel dat u het door uw favoriete drank kunt mengen. Of door een beetje honing.
  • Propolis tandpasta. Dit product is bedoeld voor een betere mondhygiëne.
  • Propoliszalf. De propolis honingzalf is een product welke puur bestemd is voor uitwendig gebruik.
  • Propolis granulaat. Puurder dan dit wordt het niet! Propolis granulaat bevat 100% gezuiverde propolis.

Klik voor meer informatie over het gebruik, de dosering en de toepassingen op een product naar keuze.

Wilt u meer informatie over één van onze producten? Neem dan contact op. We helpen u graag verder met onze kennis en kunde. Bij twijfel over het gebruik van één van de producten kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts. 

Veelgestelde vragen over propolis

Hoeveel propolis per dag?

Dit is afhankelijk van de leeftijd en de manier waarop u propolis inneemt. Voor volwassenen geldt bijvoorbeeld 10-15 druppels per dag terwijl dit voor kinderen één druppel per dag is. Voor capsules geldt dat de dosering 8 capsules per dag is. De verschillende doseringen staan duidelijk aangegeven op de product pagina’s.

Hoe propolis bewaren?

Pure propolis is nagenoeg onbeperkt houdbaar. Over het algemeen is het wel goed om de propolis producten op kamertemperatuur en op een droge plaats op te bergen. Hoe u elk product moet bewaren wordt beschreven op de product pagina’s.

Is propolis een medicijn?

Nee, officieel mag propolis geen medicijn genoemd worden. Medicijnen moeten immers altijd exact de zelfde samenstelling bevatten. Dit is bij propolis niet het geval, bijvoorbeeld door de omgeving waar de bijenkast geplaatst is en het seizoen. Dit neemt niet weg dat veel mensen baat hebben bij propolis producten.

Zijn er nadelige effecten of bijwerkingen?

Propolis kan nadelige effecten hebben voor mensen die astma hebben of allergisch zijn voor propolis. Als u astma heeft of niet zeker weet of u allergisch bent voor propolis, dan wordt aangeraden om onder toezicht van een huisarts de stof in te nemen. Ruwweg 1 op de 2000 mensen is allergisch voor propolis.

Is propolis geschikt voor kinderen?

Ja, propolis mag inwendig worden gebruikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Het is hierbij wel belangrijk dat er eerst een allergietest wordt gedaan op de huid. Voor kinderen zijn capsules geen aanrader door de grootte. Het beste kunt u kiezen voor alcoholvrije druppels en deze mengen in het eten of drinken.

Is propolis geschikt voor huisdieren?

Ja, dit middel wordt ook voor dieren gebruikt. Met onze natuurlijke dierenverzorgingsproducten kan het hele gezin profiteren van producten van de honingbij. Zo wordt propolis gebruikt bij diverse toepassingen als oorverzorging, vachtverzorging, huidverzorging en de verzorging van beschadigde voetkussens.

 

Ontdek alle producten van de bij

Wist u dat bijen ons nog veel meer te bieden hebben dan honing en propolis? Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij onze bijenpollen, royal jelly, bijengif en bijenwas.

 

Toont alle 42 resultaten