Zelf bijenwas kaarsen maken

Bijenwaskaarsen maken

Zelf bijenwas kaarsen makenWilt u graag zelf bijenwaskaarsen maken? Bij ons vindt u alle benodigdheden om de bijenwaskaarsen zelf te maken. Wat is er nu leuker dan bijenwas kopen voor uw eigen kaarsen? Materialen voor het maken van een bijenwas kaars op een rij:

  • Mal
  • Gietkan
  • Schone bijenwas
  • Lont

Onderaan deze pagina vindt u een handig stappenplan om zelf bijenwas kaarsen te maken. Lees dus snel verder!

Natuurlijke bijenwaskaarsen

Wanneer wij spreken over 100% bijenwas, dan is het ook echt alléén maar bijenwas. Er worden geen toevoegingen aan de bijenwas gedaan. De kaarsen van puur bijenwas geven de mooiste vlam en verwarmen de sfeer in huis. Wist u ook dat wij een groot assortiment kant-en-klare bijenwas kaarsen hebben?

Bekijk onze DIY video>>

Toont alle 20 resultaten

 

Handig stappenplan voor het maken van bijenwas kaarsen

Heeft u nog nooit eerder zelf bijenwas kaarsen gemaakt? Wij leggen het u graag uit. In onderstaande beschrijving leest u stap voor stap hoe u zelf de kaarsen maakt en waar u rekening mee dient te houden. Ook kunt u zelf bijenwas kaarsen rollen met onze raatvellen. Dit is de eenvoudigste manier en maakt onderstaande stappen overbodig!

Stap 1: Bepaal de vorm

Wanneer u zelf bijenwas kaarsen gaat maken, is de eerste stap het kiezen van een mooie vorm. Wij hebben diverse mallen op voorraad, bijvoorbeeld in de vorm van natuursteen. Uiteraard kunt u ook gewoon onze glazen potjes gebruiken.

Stap 2: De lont plaatsen

Vervolgens dient u de lont op de juiste lengte te knippen. Wij raden aan om de lont nét iets langer te maken dan de hoogte van de pot. Plaats vervolgens de lont in het midden van de pot. Hiervoor kunt u een knijper of ons centreerhoutje gebruiken.

Stap 3: De bijenwas laten smelten

Zodra u bovenstaande stappen heeft doorlopen, kunt u beginnen met het smelten van de bijenwas. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld onze bijenwas korrels gebruiken. Door het kleine oppervlak smelten deze pastilles relatief snel. Hiervoor kunt u onze handige smeltkannetjes gebruiken. Een alternatief is om de bijenwas au bain marie te smelten. Zodra u de vloeibare bijenwas in de mal of het potje heeft gegoten, dient de bijenwas weer gedurende enkele uren uit te harden. Veel plezier!

Tip: stel zelf een ”zelf bijenwas kaarsen maken” pakket samen als cadeautje!

Toont alle 20 resultaten