Kaarsenmallen

Toont alle 6 resultaten

Mal voor kaarsen

Vindt u het ook zo leuk om zelf kaarsen te maken? Dan mag een mooie kaarsmal natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen erg leuk om te doen als hobby, maar bovendien een manier om flink te besparen! U heeft de keuze uit diverse vormen, zoals:

  • Natuursteen
  • Bijenkorf
  • Afrikaanse korf

U kunt ook eerst een kant-en-klare bijenwaskaars bestellen om een goed idee te krijgen van het eindresultaat. Voor elke mal hebben we namelijk ook de bijbehorende kaars op voorraad. Als alternatief voor het zelf kaarsen maken met gesmolten was, kunt u uiteraard ook kaarsen rollen met bijenwas vellen.

Siliconen kaars mallen

Kaarsen maken met siliconen kaarsenmallen is een relatief eenvoudig proces. Smelt eerst de was of bijenwas tot het vloeibaar is. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de zuivere bijenwas korrels. Het smelten doet u in een handige smeltpan. Als u liever paraffinewas gebruikt, zorg er dan voor dat het van de juiste leverancier is. Vergeet bovendien niet om een lont mee te bestellen.

Is de was gesmolten? Dan kunt u het in de kaarsmal gieten. Ga hierbij voorzichtig te werk, want gesmolten was is erg heet. Onze siliconen kaarsmallen kunnen gelukkig perfect tegen hogere temperaturen. Zodra de was afgekoeld en gestold is, kunt u de kaars uit de mal halen. Geniet van het eindresultaat!

Toont alle 6 resultaten