Propolis sprays en druppels

Propolis spray druppelBent u op zoek naar Propolis tinctuur, druppels of een handige spray? Dan bent u bij Lekkerhoning.nl aan het juiste adres. Propolis druppels zijn eenvoudig in gebruik en bieden tal van gezondheidsvoordelen. Onder andere beschikbaar als Propolis tinctuur of alcoholvrije druppels. Klik op een product naar keuze voor meer informatie. Hier leest u ook hoeveel druppels u moet gebruiken voor het gewenste effect.

Toont alle 10 resultaten

Wat is Propolis? 

Propolis is een donkerbruin lijmachtig goedje, gemaakt door honingbijen uit knoppen en sap van planten en bomen. De bijen gebruiken dit goedje en plaatsen het voor de ingang van de bijenkorf om het volk te beschermen tegen roofdieren, bacteriën en virussen. Ook wordt het gebruikt om gaatjes en spleetjes in de bijenkorf of bijenkast af te dekken. Ruwe propolis bestaat uit ongeveer 50% harsen 30% wassen, 10% essentiële oliën, 5% stuifmeel en 5% verschillende organische verbindingen. 

Meer informatie over propolis: Wat is propolis?

Propolis druppels

Propolis tinctuur is 100% natuurlijk en bestaat uit pure propolis, opgelost in alcohol. Onze propolis tinctuur druppels hebben een hoge concentratie (21%) gezuiverde propolis en zijn geschikt voor inwendig en uitwendig gebruik. De druppels kunnen het immuunsysteem ondersteunen en de weerstand verhogen tegen virussen, bacteriën en schimmels. 

Gebruik propolis druppels

Ons assortiment bestaat uit propolis tinctuur potjes van 30ml. Propolis druppels zijn geschikt voor tal van toepassingen. Deze druppels kunnen rechtstreeks in de mond worden ingenomen, maar kunnen ook worden opgelost in drinkyoghurt of gedruppeld worden op een stukje brood. Ook is het mogelijk om de druppels te gebruiken voor uitwendig gebruik om wonden te behandelen. Let hierbij wel op dat propolis voor vlekken kan zorgen in de kleding, en zorg dus altijd voor verband om de behandelde plek.

Dosering propolis druppels

Voor volwassenen geldt dat er wordt aanbevolen om te starten met 10-15 druppels per dag. Na verloop van tijd zult u dit moeten afbouwen naar 6-10 druppels per dag. Het beste is om tweemaal daags de halve dosering in te nemen. De dosering voor kinderen is de helft van wat de aanbevolen hoeveelheid is voor volwassenen. Dankzij het pipet kunt u de tinctuur eenvoudig doseren.

Bent u specifiek op zoek naar propolis druppels zonder alcohol? Dan bevelen wij onze alcoholvrije propolis druppels aan. Dit product is een oplossing op basis van biologische olijfolie.   

Propolis spray

Naast druppels vindt u ook diverse soorten propolis sprays in ons assortiment. Zo kunt u kiezen bijvoorbeeld kiezen voor Propolis mondspray of Propolis neusspray

Propolis mondspray

De mondspray is kalmerend voor de keel en reinigt de mondholte. Dit product is bedoeld voor mensen die problemen hebben in de mondholte en naar iets kalmerends zoeken. Aangeraden wordt om dit product te schudden voor gebruik, 3 keer in de keel te sprayen en dit 3 tot 5 keer te herhalen op een dag. 

Propolis neusspray

Propolis neusspray is een ideale oplossing voor een verstopte neus. Deze neusspray kan de vrije ademhaling bevorderen en draagt bij aan de goede hygiëne van de neus. 

Aangeraden wordt te schudden voor gebruik en om eerst uw neus te snuiten. Vervolgens sprayt u in elk neusgat 1 keer. Terwijl u sprayt moet u door uw neus inademen om het maximale effect te realiseren. Wilt u nog een keer sprayen? Dan wordt aangeraden om wel een paar minuten te wachten en niet over de maximaal 3 keer per dag heen te gaan. 

Voor kinderen wordt aangeraden om een milde propolis neusspray te gebruiken. Deze propolis neusspray is speciaal ontwikkeld voor kinderen en wordt ook wel spray voor het hele gezin genoemd. 

 

Toont alle 10 resultaten