Crèmehoning

Crème honingNaast de vloeibare honing kennen we de crèmehoning of pastahoning.
Crème honing is niet doorzichtig, goed smeerbaar, loopt niet van het mes af en heeft vaak een bijzonder zachte smaak.

Verder lezen>>

 

Toont alle 5 resultaten

 

Wat is het verschil tussen crème honing en vloeibare honing?

Vloeibare honing is – zoals de naam al zegt – vloeibaar van vorm. Dit is hoe we in Nederland honing vooral kennen. Crème honing heeft een vaste vorm en is ondoorzichtig. Dit maakt crème honing minder geschikt om te mengen door de yoghurt of kwark. Maar juist uitermate geschikt om te smeren op brood of op een cracker! 

Hoe wordt honing crème gemaakt?

Goede vraag! Elke honing kristalliseert. De meeste soorten honing kristalliseren binnen zes maanden. Hoe snel dit proces verloopt hangt af van de exacte samenstelling van de honing. Om een crème-achtige structuur te bereiken, mengen we vloeibare honing met wat van deze fijn gekristalliseerde honing.  Het mengsel van vloeibare en gekristalliseerde honing wordt vervolgens enkele dagen, meerdere keren per dag geroerd. Dit is een proces wat de imker natuurlijk nauwlettend in de gaten moet houden, om een optimale smaak- en geurkwaliteit te kunnen waarborgen. Het eindresultaat is een zachte, smeerbare en smeuïge honing met zeer fijne kristallen.

Crème honing kopen doe je bij Lekkerhoning.nl

Crème honing is heerlijk smeerbare en gezonde Nederlandse honing. Zo heeft u bij ons de keuze uit koolzaadhoning, crème bloemenhoning, zonnebloemhoning en meer. Probeer het zelf en laat je verrassen! Ook kinderen vinden het heerlijk op brood. 

Toont alle 5 resultaten