Bijenpollen tegen hooikoorts

bijenpollen hooikoorts

Bijenpollen en de positieve werking op hooikoorts

Bijenpollen zijn door de bijen verzamelde stuifmeelkorrels van bloemen en bomen. De stuifmeelkorrels zijn een essentieel voedingsmiddel voor sterke en gezonde bijen. Maar wist u dat veel mensen met hooikoorts ook gebaat zijn bij het gebruik van bijenpollen?

Het gebruik van pollen heeft een gunstige invloed op de ademhaling en vermindert de gevoeligheid voor hooikoorts. Wanneer u veel last heeft van hooikoortsklachten kan het zeker lonen om bijenpollen eens te proberen.  

Waarom bijenpollen helpen bij hooikoorts

Iedereen met hooikoorts allergie herkent het wel: een jeukende, verstopte of snotterige neus, veel niezen, jeukende en tranende ogen, een droge keel of een vol gevoel in het hoofd. Deze en andere vervelende hooikoortsklachten ontstaan doordat ons immuunsysteem soms te veel histamine aanmaakt. Genezing van hooikoorts is helaas niet mogelijk. Echter zijn er wel diverse natuurlijke manieren om de klachten beter onder controle te krijgen. 

Bijenpollen (ook wel stuifmeelkorrels genoemd) bevatten van nature een hoog gehalte quercetine. Dit stofje staat bekend om haar histamine remmende werking. Dit biedt ons een verklaring waarom bijenpollen zo goed helpen bij hooikoorts en het verminderen van vervelende hooikoortsklachten. De bijenpollen gaan de aanmaak  en vrijgifte van histamine op een natuurlijke manier tegen en brengen het immuunsysteem als het ware tot rust. Dit zorgt voor een verlichting van de klachten. 

Wist u trouwens dat ook natuurlijke honing kan helpen bij hooikoorts

Bijenpollen innemen tegen hooikoorts

Bijenpollen of stuifmeelkorrels zijn verkrijgbaar als capsules of als pure bijenpollen in pot. Stuifmeel capsules zijn zeer eenvoudig in gebruik. U kunt deze simpelweg met een slokje water innemen.

Maar ook pure bijenpollen kunt u eenvoudig consumeren. Dit kan met water, met melk of met wat yoghurt of vla of muesli. Sommige mensen verwerken de bijenpollen graag in hun ontbijtsmoothie. Ook op een boterham met honing smaakt stuifmeel goed en komen de goede stoffen nog beter tot zijn recht. 

Bij hooikoorts geeft stuifmeel verlichting bij dagelijks gebruik in de periode dat men daar behoefte aan heeft – vaak zal dat zijn in het voorjaar en/of in de zomer. De gunstige effecten zijn over het algemeen al snel te merken. 

Voor een optimaal resultaat is de combinatie met stressvermindering, een gezonde levensstijl en een evenwichtig eetpatroon aan te raden. 

Tal van andere voordelen

Bijenpollen worden niet voor niets een superfood genoemd. Naast de gunstige werking op hooikoortsklachten biedt het namelijk nog tal van andere gunstige voordelen voor onze gezondheid. Het geeft energie en heeft een gunstige werking op onze spijsvertering, huid, haar en nagels. Bovendien zijn bijenpollen erg voedzaam en zitten ze vol belangrijke vitamines en mineralen. Op onze informatiepagina over bijenpollen vindt u  daar meer informatie over. 

Bijenpollen tegen hooikoorts – de ervaringen van mensen

Het klinkt misschien wat vreemd in de oren: pollen tegen pollen. Maar de resultaten en ervaringen liegen er niet om. Bent u benieuwd naar ervaringen van mensen met hooikoorts met het gebruik van bijenpollen? Hier vindt u diverse ervaringen van mensen die het al geprobeerd hebben. Ook op het internet en diverse fora zijn talloze positieve ervaringen terug te vinden. Bent u zelf benieuwd geworden naar bijenpollen en wilt u het een kans geven? Bekijk dan ons aanbod voor meer informatie over het gebruik, de toepassingen en de voordelen van pollen. 

Wat zijn uw ervaringen met het gebruik van bijenpollen bij hooikoorts? 

Bekijk ons aanbod

Lekkerhoning wenst u goede gezondheid!