Bijenpollen

bijenpollen stuifmeelkorrelsBijenpollen online kopen doet u snel en eenvoudig bij Lekkerhoning. Bijenpollen worden ook wel stuifmeelkorrels genoemd. Deze korrels zijn een belangrijks voedingsmiddel voor gezonde bijen. Om deze reden zie je dan ook vaak een bij op een bloem zitten. De korrels zijn namelijk een eiwitrijk voedsel voor de bijen. Stuifmeelkorrels zijn niet alleen van essentieel belang voor de bijen, maar ook voor de mens heeft het diverse positieve werkingen.

Verder lezen>>

Toont alle 5 resultaten

 

Wat zijn bijenpollen?

Bijenpollen zijn een prachtig natuurproduct van de bij met talloze toepassingen. Het mannelijke deel van een bloem maakt een fijn poeder. Dit wordt ook wel stuifmeel genoemd. Bijen verzamelen stuifmeel, bijvoorbeeld als voeding. Bijen voegen nectar aan dit stuifmeel toe. Hierdoor ontstaan bolletjes (de bijenpollen), die de bij vervolgens aan zijn achterpoten mee naar de bijenkorf of bijenkast neemt. Elke plant scheidt een andere kleur stuifmeel uit. Dit is de reden dat bijenpollen korreltjes variëren in kleur. Het is een waar kleurenspektakel: rood, oranje, bruin en soms zelfs zwart! Bijenpollen staan bekend als superfood en worden veel gebruikt als voedingssupplement. Onze bijenpollen zijn altijd van de hoogste kwaliteit, zodat je optimaal kan profiteren van de goede eigenschappen.

 

Bijenpollen gezond

Bijenpollen zijn een goede aanvulling op een gebalanceerd dieet. Ze zitten vol met waardevolle voedingsstoffen. Zo zitten er veel eiwitten, antioxidanten, vitamines en mineralen in bijenpollen. Stuifmeel bevat alle essentiële aminozuren. De volgende vitaminen zijn in stuifmeel aanwezig: A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, BI2, C, D, E en K! Bijenpollen zijn met name rijk aan vitamine B en vitamine A.

De voordelen van bijenpollen voor de mens

Al menig mens heeft de positieve werking van bijenpollen mogen ervaren. Ook hooikoortspatiënten maken gebruik van de stuifmeelkorrels. De andere voordelen van deze korrels zijn:

  • Het geeft meer energie en uithoudingsvermogen
  • Het bevordert een gezonde spijsvertering en darmwerking
  • Het bevordert de conditie van de huid, haar en nagels
  • Het helpt sportprestaties te verbeteren
  • Het heeft een gunstige invloed op de ademhaling bij hooikoortspatiënten
  • Het helpt bij het afslanken
  • Dragen bij aan een gezond immuunsysteem

Bijenpollen zijn erg voedzaam. Het remt zelfs de eetlust met 20 procent. Hierdoor is het ook een prima hulpmiddel bij het afslanken.

Het advies voor een bijenpollen kuur

Het wordt aangeraden om enkele keren per jaar een bijenpollen kuur te volgen. De meest gunstige tijd hiervoor is het voorjaar, het najaar en de winterperiode. In deze periode heeft men vaak minder energie en word je ook sneller ziek. Gebruik voor de kuur iedere morgen 1 eetlepel stuifmeelkorrels. Dit kun je innemen met water, melk, yoghurt, vla of muesli. Je kunt de korrels ook eten op een boterham met honing. Op deze manier komen de voedingsstoffen nog beter tot hun recht.

Stuifmeelkorrels voor topsporters

Stuifmeelkorrels helpen de sportprestaties te verbeteren en zijn daardoor met name ook geschikt voor topsporters. Wanneer de spieren in je lichaam zich inspannen, dan verbruiken ze bijna vier keer zoveel glycogeen dan wanneer de spieren ontspannen zijn. Het is een wetenschappelijke ontdekking dat de voor verteerde suikers in stuifmeel zich in het bloed sneller omzetten in glycogeen. Bijna direct na het innemen treedt een snelle, natuurlijke opname van koolhydraten op en wordt er voeding naar de spiercellen en weefsels verzonden. Dit resulteert in een krachtig en energiek gevoel en helpt bijvoorbeeld sporters om hun prestaties te verbeteren.

Toont alle 5 resultaten