Afvallen met honing en ceylon kaneel

Afvallen met honing en kaneel - lekkerhoning.nl

Afvallen met honing en ceylon kaneel

Heeft u van deze combinatie al gehoord. Wilt u bijvoorbeeld snel afvallen of het immuunsysteem versterken? Een mix van honing en kaneel kan u veel gezondheidsvoordelen opleveren.

Wetenschappelijk is bewezen dat honing hartstikke gezond is. Het heeft een sterke antibiotische werking en biedt bescherming tegen bepaalde bacteriën die onze lichaam kunnen binnendringen. Ook kaneel wordt regelmatig aanbevolen als een gezonde specerij. Niet voor niets, want naast een heerlijk warme smaak heeft het inderdaad heel wat voordelen te bieden. Kaneel bevat veel verschillende vitamines, vooral A, B2, B6 en C. Ook is het rijk aan mineralen als calcium, ijzer, kalium, magnesium en zink.

Dan komen we bij de combinatie van deze twee stoffen. Interessant genoeg suggereert onderzoek namelijk dat honing en kaneel elkaars werking op sommige punten versterken – een gevalletje van 1 + 1 = 3, met andere woorden. Wij zetten de 6 belangrijkste voordelen van honing en kaneel voor uw op een rijtje:

Honing met Kaneel1) Omdat beide stoffen een ontstekingsremmende werking hebben, zijn ze een fantastisch middeltje tegen aandoeningen die door bacteriën of virussen veroorzaakt worden. Zo zijn er onderzoeken die suggereren dat het immuunsysteem versterkt wordt als je regelmatig honing met kaneel eet. Griep en verkoudheden gaan daardoor sneller over.

2) Pijn in de gewrichten wordt vaak veroorzaakt door chronische ontstekingen. De antioxidanten in zowel honing als kaneel gaan die tegen. Zo zou honing met kaneel dus zelfs de gevolgen van chronische artritis terug kunnen dringen. Experimenten in bejaardentehuizen hebben hiermee veelbelovende resultaten geboekt.

3) Ook uitwendig kan honing met kaneel ontstekingen verminderen of verhelpen. Heb je erg veel last van huidontstekingen, bijvoorbeeld in de vorm van eczeem of puistjes? Dan kan het helpen om er regelmatig een pasta van honing en kaneel op aan te brengen.

4) De combinatie van honing en kaneel lijkt de cholesterolwaarden in het bloed licht te kunnen verlagen. Daarmee wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner. Ook hiervan was het effect bij ouderen met ongezonde aderen te zien.

5) Honing met kaneel stimuleert de stoelgang en de vertering van je voedsel. Zo vermindert kaneel de gasvorming in de darmen, en helpen zowel honing als kaneel om ontstekingen in de maag te genezen.

6) Ten slotte zou honing met kaneel ervoor kunnen zorgen dat je makkelijker afvalt. De kaneel vermindert de schommelingen van je bloedsuiker en voorkomt daardoor dat je last krijgt van eetbuien. Honing stimuleert daarnaast het herstel van je lichaam en vermindert ook de trek.

    Hoe bereid je een mix van honing en kaneel?

    Kies voor natuurlijke honing en ceylon kaneel poeder!
    Vermeng vloeibare honing en kaneel tot een dikke pasta. Bewaar dit mengsel in een goed afgesloten glazen pot, de pasta is lange tijd houdbaar. Neem een eetlepel van de mix per dag. Je kan het ook mengen met water.

    Bijzonder, dezelfde pasta kan ondersteuning bieden bij hartkwalen, artritis, blaas infecties, cholesterol, verkoudheden, maagklachten, gas, immuunsysteem, indigestie, griep, puistjes, huidinfecties, vermoeidheid en slechte ademhaling.

    Geef een antwoord