Heidehoning net zo effectief als manuka honing

Nederlandse Heide honingraat in houten raampje - honing direct van de imker - Lekkerhoning.nl

Heidehoning is net zo effectief als 
nieuw-zeelandse manuka honing

Honing staat al lang bekend om zijn antibacteriële eigenschappen: het werd geprezen door de oude Egyptenaren en wordt tegenwoordig veel gebruikt in de diergeneeskunde als wondverband. De beroemdste honing die voor medische doeleinden wordt gebruikt is Manuka-honing uit Nieuw-Zeeland NZ

Deze honing heeft een extra bestanddeel met een krachtige antimicrobiële werking gericht op ziekteverwekkers welke andere honing sorten niet zouden hebben. Het zou helpen bij het genezen van de wondomgeving (geïnfecteerde wonden, brandwonden of drukplekken), littekens en vermindert de wondgeur.

Een recente studie heeft dat heidehoning net zo effectief kan zijn als Manuka honing. De onderzoekers namen 29 honingproducten en testte op bacteriële besmetting en wondgenezing bij paarden. Hoewel Manuka de enige medische honing was, onthulde deze studie dat heidehoning net zo geschikt kan zijn voor dergelijke doeleinden? Het zou daarom niet nodig moeten zijn om voor deze doeleinden Manuka honing uit Nieuw-Zeeland te importeren. Zo kunt u onze lokale imkers steunen!

Heidehoning is verkrijgbaar bij Lekkerhoning.nl Onze heidehoning komt van Nederlandse bodem. De bijenvolken worden begin augustus op de heide geplaatst en blijven daar tot halverwege september staan.
Dit is de tijd dat de heide prachtig paars in bloei staat, en dus ook de tijd om heidehoning in te winnen.

Heidehoning is bij ons verkrijgbaar in vloeibare variant in potjes van 50 gram tot 4 kg. Ook hebben wij Heidehoning in zijn puurste en natuurlijkste vorm, namelijk in raat ?

Bekijk ons aanbod