Propolis zalf, een natuurlijk middel bij eczeem

propolis eczeem

Propolis zalf, een natuurlijk middel bij eczeem

Wist u dat propolis zalf veel wordt gebruikt voor de ontsmetting, genezing en bescherming van de huid? Het is een natuurlijke oplossing voor diverse huidklachten zoals acne, schimmels en psoriasis. Ook wordt het veel gebruikt bij eczeem.

Eczeem is een vervelende huidaandoening, waarbij de huid vaak rood en schilferig is. Eczeem gaat bovendien vaak gepaard met jeuk. De huidaandoening is relatief goed te behandelen met corticosteroïdzalf. Toch prefereren sommige mensen een natuurlijk middel voor hun eczeem. Deze geven weinig tot geen bijwerkingen en zijn vrij verkrijgbaar.

Propolis zalf kan helpen bij diverse soorten eczeem

Veel mensen maken gebruik van propolis zalf om deze vervelende klachten te verlichten of in sommige gevallen zelfs volledig te verhelpen. Propolis zalf brengt de huid tot rust en is effectief gebleken bij diverse soorten eczeem als schimmeleczeem, constitutioneel eczeem en chronisch eczeem. Verbetering treedt over het algemeen binnen een maand op.

Vaak bevat de crème ook honing. Honing heeft namelijk eveneens een desinfecterende werking en verzacht de huid.

Let op: in sommige gevallen worden de verschijnselen aan het begin van de behandeling met propolis zalf iets erger. In principe is dit normaal. Het is ook altijd goed om even te controleren of u allergisch bent voor propolis. Dit komt ongeveer voor bij 1 op de 2000 mensen. U kunt dit testen door een beetje propolis zalf op uw handrug of onderarm te smeren. Wacht vervolgens een aantal uur en kijk of het plekje rood is of jeukt.

Leestip: Heeft propolis bijwerkingen?

Tinctuur of zalf?

Ook de propolis tinctuur kan, eventueel samen met crème, gebruikt worden bij huidaandoeningen. De propolis tinctuur heeft als voordeel dat het zowel inwendig als uitwendig gebruikt kan worden. Ook specifiek voor de behandeling van eczeem kan propolis tinctuur gebruikt worden. De combinatie van inwendig en uitwendig gebruik zorgt over het algemeen voor de beste resultaten. De tinctuur is sterker dan de zalf en wordt met name in de opbouwfase gebruikt.

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar de werking van propolis zalf op eczeem, maar wilt u eerst meer informatie inwinnen alvorens u het zelf probeert? Dan raden wij het boek ‘’De Geneeskracht van Propolis’’ van Wiebe Braam van harte aan. Op de site van Spreekuurthuis vindt u meer informatie over propolis en eczeem, in combinatie met enkele praktijk ervaringen, tips omtrent het gebruik en andere interessante feiten.

Propoliszalf is overigens officieel genomen geen geneesmiddel, maar het is zeker het proberen waard.

Natuurlijke producten tegen eczeem