Honing tegen maagzuur

honing maagzuur

Honing tegen maagzuur

Niets is vervelender dan brandend maagzuur of zure oprispingen. Naast medicijnen zijn er gelukkig ook diverse natuurlijke oplossingen. Eén daarvan is honing. In deze blog ontdekt u hoe honing kan helpen bij maagzuur. Heeft u het al geprobeerd?

Veel Nederlanders hebben wel eens last van brandend maagzuur en zure oprispingen. Klachten ontstaan vaak door het gebruik van bepaalde prikkelende voeding (denk aan pepermunt, scherpe kruiden of koolzuurhoudende dranken), roken en het gebruik van alcohol, stress of een combinatie van deze factoren. Een gebalanceerd voedingspatroon en een evenwichtige levensstijl zijn effectieve manieren om de klachten te verhelpen. Ook kunt u een natuurlijk product als honing proberen om de klachten ietwat te verlichten.

Honing tegen brandend maagzuur en zure oprispingen

Honing wordt al duizenden jaren lang gebruikt voor de natuurlijke behandeling van allerlei kwaaltjes. Zo wordt honing onder meer gebruikt bij diverse maagklachten, zoals problemen met de spijsvertering, diarree en maagzweren. Ook bij brandend maagzuur en zure oprispingen kan honing het ongemak verlichten. Rauwe en verse honing heeft het vermogen om dat vervelende brandigere gevoel in keel en slokdarm te laten verdwijnen.

Hoe honing helpt bij maagzuur

Er zijn verschillende manieren waarop honing brandend maagzuur tegengaat:

  1. Honing zit boordevol antioxidanten die schadelijke vrije radicalen bestrijden die schade kunnen toebrengen aan cellen in uw spijsverteringskanaal. Celbeschadiging in het spijsverteringsstelsel kan een van de redenen zijn voor uw zure oprispingen.
  2. Honing brengt een beschermend en verkoelend laagje aan. Dit zorgt voor een langdurige verlichting. De plakkerige textuur van honing speelt hier een belangrijke rol.
  3. De honing vermengt zich na consumptie met het maagzuur. Hierdoor neemt diens agressiviteit iets af.
  4. Honing kan helpen om ontstekingen in de slokdarm te verminderen.

Advies

Honing kan het beste puur worden genomen wanneer u last heeft van maagklachten of maagzuur. Vaak is 1-2 eetlepels per dag al voldoende. Wilt u liever geen lepel met honing nemen? Dan kunt u de honing ook mengen in de thee of een glas warm water. Ook kunt u de honing nemen met yoghurt of melk (met een laag vetpercentage).