Wat is de beste honing? We vertellen het hier!

Wat is de beste honing? We vertellen het hier!

Het is één van de vragen die een imker vaak te horen krijgt: Wat is de beste honing? Vaak is het antwoord afhankelijk van meerdere factoren. In deze blog leggen we uit waar u zoal op moet letten.

Een vraag met meerdere antwoorden

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: De beste honing bestaat niet! En daarmee bedoelen we dat het vooral een kwestie van voorkeur is. Want wat is nu eigenlijk een goede honing? Honing met een scherpe prijs-kwaliteit? De gezondste honing? De puurste honing? De de honing met de beste smaak? In dit blog zetten we al deze aspecten overzichtelijk op een rijtje, zodat u voor zichzelf kunt beantwoorden wat de beste honing voor u is!

De gezondste honing

Koopt u honing vanwege haar talloze gezondheidsvoordelen? Dan bepaalt dit aspect dus in belangrijke mate wat de beste honing is. Wanneer u honing zoekt op optimaal van haar geneeskrachtige eigenschappen te profiteren, dan heeft u een aantal keuzes. Vaak wordt aangenomen dat Manuka honing de gezondste honing is. Echter toont onderzoek aan dat bijvoorbeeld Nederlandse Heidehoning net zo effectief is. Nazomerhoning (een variant op de heidehoning) heeft bijvoorbeeld de meeste anti-oxidanten en mineralen. Ook zijn boekweithoning of lindehoning een goede keuze wanneer u specifiek een gezonde honing zoekt.

De lekkerste honing: we hebben het getest!

Smaak is een persoonlijke aangelegenheid, toch? We kunnen dus moeilijk voor u bepalen wat de beste honing voor u is, wanneer u de smaak het belangrijkste vindt. In onze test scoorden met name Acacia honing en zonnebloemhoning hoog. We vermoeden dat dit te maken heeft met de zoete smaak. In ons blog over de verschillende soorten honingsmaken vindt u meer informatie. Zo kunt u goed bepalen welke honing bij u past.

lekkerste honing
 

Honing met de beste prijs-kwaliteit

De honing met de beste kwaliteit voor een gunstige prijs? Dat moet wel bloemenhoning zijn! Dat verklaart direct waarom dit één van de meest verkochte honing in ons gehele assortiment is. Deze honing is overheerlijk qua smaak, is verkrijgbaar vanaf €2,20. Bovendien is ze afkomstig van Nederlandse bodem. Dit is dus gelijk een mooie keuze wanneer u een steentje wilt bijdragen aan de Nederlandse natuur en de imkers. Deze honing is vaak ook de primaire keuze als ”groothandel honing”. Zo wordt deze honing ook aangeboden in emmers van 4 kilo voor nog geen €50,-.

BLOEMENHONING VAN DE IMKER - LEKKERHONING.NL

De puurste honing

Eerlijk is eerlijk, al onze honingsoorten zijn onbewerkt en kunnen worden aangemerkt als puur. De honing is immers onbewerkt en komt direct van de imker. Toch is er één soort die er qua puurheid net iets bovenuit steekt. En dat is onze echte rauwe honing. Raathoning is een vrij exclusief product en is vaak alleen rond de zomerperiode verkrijgbaar. Het ziet er niet alleen heel bijzonder uit, het is bovendien heerlijk op brood of door de kwark!

Raathoning is de honing zoals de bijen deze maken. Ze krijgen van ons geen begin, maar ze bouwen de raten van bijenwas puur natuur. Daar brengen ze dan de honing in. Wanneer de honing rijp is verzegelen de bijen de cellen met een wasdekseltje. 100% een natuurproduct. Je kan alleen raathoning Rauwe Honing noemen.

De beste honing? Test het zelf!

De beste manier om de beste honing te ontdekken is het testen van verschillende soorten. Onze overheerlijke voordeelpakketten zijn perfect om diverse soorten honing te proberen!