Verkoudheid of keelpijn natuurlijk bestrijden

Verkoudheid of keelpijn natuurlijke middelen

Verkoudheid of keelpijn natuurlijk bestrijden

Last van verkoudheid, keelpijn of een vervelende hoest? Vergeet hoestsiroop of keelpastilles. Met deze natuurlijke middelen ben je er snel vanaf. In deze blog vind je onze persoonlijke top 5.

Tip 1. Honing: puur of in de thee

Honing is niet alleen heel lekker, het heeft ook een ontstekingsremmende, antibacteriële en verzachtende werking op de keel. Bovendien is honing rijk aan vitamines en mineralen. Dit maakt honing een zeer goed middel om verkoudheid, keelpijn of hoest tegen te gaan. U kunt de honing van een eetlepel snoepen. Zo profiteert u optimaal van de stroperige structuur die de keel verlicht. Ook kunt u de honing aan een warme drank zoals thee toevoegen. Hierbij is het belangrijk om de drank enigszins te laten afkoelen. Dit om te zorgen dat de heilzame eigenschappen behouden blijven. In principe kan elke honing gebruikt worden, maar wij raden eucalyptushoning of tijmhoning aan.

honing keelpijn

Tip 2. Voeg citroen en gember toe!

Honing werkt genezend bij keelpijn, zoals u hierboven heeft kunnen lezen. Maar er is een nog krachtigere remedie: Thee met honing, citroen en gember. Gember werkt net als honing ontstekkingsremmend. Bovendien draagt gember bij aan het doden van ongewenste bacteriën. Citroen is erg rijk aan vitamine C. Hiermee geeft u uw immuunsysteem dus een steuntje in de rug. Onze tip: combineer de kracht van citroen en honing met citroenhoning. Nogmaals: laat de thee eerst iets afkoelen!

Tip 3. Bronchomel

Minder bekend, maar minstens net zo effectief als honing: Bronchomel. Bronchomel is een mix van honing, kruiden en etherische oliën. Hierdoor ontstaat meer ruimte in de luchtwegen en wordt een vrije ademhaling bevorderd. Dit natuurlijke product is met name populair bij griep en verkoudheid. U kunt dit product naar behoefte innemen.

Bronchomel-om-vrijer-ademen

Tip 4. 100% Natuurlijke keelsiroop

Hoestsiroop is over het algemeen effectief voor het tegengaan van keelpijn. Reguliere medische hoestsiroop kent echter ook diverse bijwerkingen en is dus niet echt een gezonde keuze. Voor natuurlijke verlichting van hoest en verkoudheid kunt u ook kiezen voor een natuurlijke keelsiroop. De natuurlijke keelsiroop van Propolia is ontwikkeld op basis van een traditionele formule met tarwestroop, honing, propolis, essentiële oliën en plantenextracten zoals tijm. Deze ingrediënten zijn speciaal geselecteerd vanwege hun verzachtende eigenschappen op de keel.

 

Keelsiroop-Propolis-Hoestsiroop-145ml

Tip 5.  Natuurlijke neusspray

Verkoudheid gaat vaak hand in hand met een verstopte neus. Hierdoor kunt u zich erg benauwd voelen. Om een verstopte neus tegen te gaan, raden wij het gebruik van een natuurlijke neusspray aan. Deze bevordert een vrije ademhaling en draagt bij aan een goede neushygiëne.  Deze natuurlijke neusspray is – in tegenstelling tot reguliere neussprays met Xylometazoline – niet verslavend. 

 

Tip 6.  Hakhoning (hmmmm!)

Hakhoning is een echte delicatesse. Bovendien is hakhoning gezond. Hakhoning werd in de middeleeuwen al gebruikt bij keelpijn, verkoudheid, keelontsteking en andere luchtwegaandoeningen. Het mag dus absoluut niet ontbreken in deze blog met natuurlijke middelen tegen verkoudheid en keelpijn. De smaak eucalyptus is met name populair. Eucalyptus wordt namelijk vaak gebruikt bij keelklachten. Het geeft verlichting en helpt bij het openzetten van de luchtwegen.