Propolis voor honden en katten

propolis hond kat

Propolis voor hond of kat

Wist u dat Propolis ook voor uw hond of kat gebruikt kan worden? Het middel wordt gebruikt bij diverse kwaaltjes. In deze blog leest u meer over de diverse propolisproducten voor huisdieren en de exacte toepassingen.

Dierenverzorging met Propolis – 100% natuurlijk

Propolis wordt gemaakt door de honingbijen. Zij maken dit middel aan om gaatjes en spleetjes in hun bijenkorf dicht te maken. Dit natuurlijke product helpt ze niet alleen om de bijenkorf virusvrij te houden, maar het heeft ook een veelzijdige werking voor de mensen en dieren. Al eeuwenlang wordt dit wondermiddel toegepast door de mens vanwege de krachtige antibacteriële werking. Met de komst van de speciale lijn Propolia® – producten voor honden en katten kan nu het hele gezin – ook uw trouwe viervoeter – profiteren van producten van de honingbij.  

Oorverzorging

 Veel honden of katten hebben er wel eens last van. Huiduitslag, jeuk of onaangename geurtjes bij de oren. Klachten bij de oren zijn vervelend voor u, maar nog veel vervelender voor het dier zelf. Ze kunnen namelijk moeilijk hun eigen oren schoonmaken. Natuurlijke oordruppels met propolis reinigen en beschermen de oortjes van uw hond of kat. De druppels kunnen eenvoudig middels een pipet in de oorschelp worden aangebracht. Vervolgens even de oortjes licht masseren, zodat de oordruppels goed verspreid worden. De oordruppels kunnen dagelijks gebruikt worden, maar zijn niet parasietwerend.

DIERVERZORGING OORDRUPPELS MET PROPOLIS

Shampoo

Vachtverzorging is bij veel katten en honden een absolute must. Regelmatig kammen, een gezonde levensstijl en een goede shampoo kunnen hierbij helpen. Bijvoorbeeld een speciale en milde shampoo op basis van propolis en honing. De dierenshampoo van Propolia heeft een  hydraterende werking en gaat klitten tegen. Bovendien is het product geschikt voor alle soorten vacht. 

DIERENSHAMPOO MET PROPOLIS EN HONING

Huidverzorging

Heeft uw hond of kat last van vervelende huidongemakken of kleine verwondingen? Bijvoorbeeld door een insectenbeet, een tak, stekelplant of een gevecht met een ander dier?  Dan kan een spray met propolis de huid verzachten, beschermen en het herstellend vermogen stimuleren. Propolis wordt ook wel bijenlijm genoemd. Bijen produceren het goedje namelijk als afdichtingsmateriaal en beschermingslaag voor de korf. Dit verklaart hoe het product ook bescherming biedt voor de huid. Bij jeuk of uitslag raden we de speciale huidverzorgingspoeder met propolis aan. 

HUIDREINIGINGSSPRAY MET PROPOLIS VOOR UW DIER

Voetkussens

De voetkussens van uw hond of kat zijn lekker zacht, maar o zo kwetsbaar. Voor beschadigde pootjes heeft Propolia een krachtig balsem ontwikkeld met Propolis en honing. Dankzij de werking van propolis en shea butter behouden voetkussens hun natuurlijke veerkracht en zijn beschadigde poten snel hersteld!

Propolis balsem voor huid- en voetkussen. Dierverzorging met Propolis

Wilt u meer informatie over Propolis? Lees dan ook dit artikel.