Honing Soufflé-cake met drie ingrediënten

Honing souffle cake - recept - Lekkerhoning.nl

Honing Soufflé-cake met maar drie ingrediënten

Je hebt maar drie ingrediënten nodig voor deze heerlijke cake!
Wanneer je visite krijgt, is het leuk om hen een zelfgemaakt gebakje voor te schotelen. Alleen gebeurt het vaker dan zelden dat je tig ingrediënten nodig hebt om een zoete lekkernij in elkaar te flansen. Gelukkig valt deze Honing Soufflé-cake daar niet onder. Je hebt namelijk maar drie ingrediënten nodig om deze heerlijke honingcake te maken! 

Makkelijk om te maken én is super lekker!

Dit heb je nodig:

 • 6 grote eieren
 • 240 gram zelfrijzend bakmeel
 • 8 eetlepels Honing Soufflé

Zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet ‘m in met boter.

 • Scheid de eidooiers en eiwitten van de zes eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en gebruik een mixer om ze op te kloppen zodat er witte stijve pieken ontstaan.

 • Doe de Honing Soufflé in een magnetronbestendig kommetje en verwarm dit dertig seconden in de magnetron zodat het roerbaar wordt. Roer daarna goed door.

 • Voeg de zachter geworden Honing Soufflé toe aan de eidooiers en roer. Let op: de Honing Soufflé mag niet te warm zijn, anders stollen de eidooiers. 

 • Voeg daarna het eidooiermengsel toe aan het zelfrijzend bakmeel en roer goed. Zorg ervoor dat de ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd, maar roer niet te lang. 

 • Schenk het mengsel in de cakevorm en zet de vorm in de voorverwarmde oven. Bak de cake hier 30 minuten in. 

 • Steek daarna een houten prikker in de cake en kijk of de prikker er schoon uitkomt. Is dat niet het geval? Zet de cake dan nog 5 minuten in de oven en voer het prik-trucje opnieuw uit.

 • Laat de cake afkoelen. De zoetekauwen onder ons kunnen nog wat van de Honing Soufflé over de cake smeren voor het serveren om hem extra lekker te maken. 

 

Wat is Honing Souffle?

Honing-Soufflé is nieuw en uniek in de wereld van honing. Het is een bijzondere en heerlijke mix van natuurlijke gezonde ingrediënten die samen met pure honing voor een fijne delicatesse zorgen.
Denk aan gedroogde bessen, noten, fruit en zelfs bloemen. Deze honingsoorten zullen een bijzondere verrassing zijn voor zowel de ervaren honing kenners, als mensen die de honingwereld willen ontdekken.

De techniek achter het maken van de honing soufflé is uitgevonden in Canada in 1928, door een hooggeleerde imker genaamd I.J. Dyson. Er wordt voor een lange periode op een speciale manier in de honing geroerd, daarna wordt de honing op een lage temperatuur bewaard. Hierdoor verandert de honing van samenstelling en blijft in deze delicate staat, tegelijkertijd worden alle nuttige eigenschappen van natuurlijke honing en ingrediënten bewaard.

Honing-Soufflé is een voortreffelijk dessert en een echte delicatesse voor de fijnproever!

Ontdek de nieuwe smaken van Honing-Soufflé

Geef een antwoord