extra energie met honing

Honing is gezond

honing gezond. Honing is een uitstekende bron van energie voor sportbeoefenaars, opgroeiende kinderen, herstellende en bejaarden. Honing heeft een desinfekterende werking.

Ontdek Honing!
Gezonde, kracht gevende voeding
10 manieren waarop honing ons gezonder maakt

Lees verder
Honing gezond? 10 bewezen manieren waarop honing ons gezonder maakt

Honing is gezond… punt uit! Honing is lekker en honing heeft een functie in deze wereld. Maar velen van ons zijn honing uit het oog verloren, omdat we het massaal hebben ingeruild voor die bewerkte suikers die ons zo ziek maken. Ik ging op zoek naar het bewijs dat aantoont dat honing wél gezond is.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat honing gezond is voor onze gezondheid. De meeste onderzoeken gingen wel uit van mensen met een goede gezondheid. Mensen met diabetes, moeten voorzichtig zijn met het gebruik van honing en kinderen jonger dan 2 jaar, mogen nog geen honing eten. Maar voor de rest van de mensen is honing bijna een wondermiddel. Uit mijn onderzoekje kwamen 10 bewezen gezondheidsvoordelen van honing naar voren.
P.S. deel dit artikel met je vrienden en familie… zij én de honing verdienen het te weten…

De 10 redenen waarom honing gezond is


1. Honing geneest en ontsmet wondjes en blaren

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat honing een helend effect heeft op oppervlakkige wonden en blaren. Zo bleek uit een Noors onderzoek (1) met een honing uit Nieuw Zeeland, dat honing wonden kon laten helen die niet heelden met de standaard medische oplossingen. De honing steriliseert de wond, waardoor deze sneller hersteld. Ook bleek uit verschillende onderzoeken dat de wond mooier heelde dan met de traditionele aanpak.


2. Honing is de overtreffende trap van hoestdrank

Zodra we beginnen te hoesten, grijpen de meesten van ons direct naar een fles hoestsiroop… en ik moet toegeven… er zitten een paar hele lekkere bij ???? Maar echt gezond zijn ze niet. Honing is mogelijk de beste remedie tegen hoesten. Zo wezen twee onderzoeken uit dat kinderen die voor het slapen gaan een theelepel honing namen veel minder hoestte. Het wees ook uit dat de kinderen die dat deden minder kans hadden om uit hun slaap gehaald te worden door het hoesten. Daarnaast helpen de antibacteriële eigenschappen de keel schoon te houden én verzacht het de pijn.


3. Vergeet de gel-packs voor sporters… honing sleept je er écht doorheen!

Honing is een fantastische bron van natuurlijke energie. De koolhydraten vullen de energieniveau’s direct aan. Met 17 gram koolhydraten per theelepel is honing mogelijk de beste energiebron voor het sporten (2). Heel veel sportfanaten probeerden het uit. Honing is gezonder en goedkoper dan een sportdrankje of gel en heeft nog veel meer voordelen te bieden dan alleen energie.

4. Honing helpt je van je droge huid af

Heb je een droge huid? Smeer er dan een laagje honing op en laat het een half uurtje zitten… succes gegarandeerd! Doordat de honing aan de huid blijft kleven, creëert het de perfect vochtigheidscondities voor het herstellen van de huid. Vergeet het er niet af te halen en doe het vooral niet in de zomer op de camping! #BeeAlert!!


5. Hoofdhuidproblemen? Volgende week niet meer! Smeer honing op je hoofdhuid

In een onderzoek werden mensen die last hadden van eczeem en/of roos gevraagd honing aan te mengen met 10% lauw-warm water en dit op het probleemgebied te smeren. Ze lieten dit 3 uur zitten en spoelden het af met warm water. Nagenoeg alle deelnemers gaven aan geen jeuk meer te hebben en na een week was het probleemgebied kleiner geworden. Na twee weken waren de meeste helemaal van hun probleem af.


6. Je geheugen kun je boosten met… jawel… honing!

Iedere dag een eetlepel honing verbeterd je kortetermijngeheugen, zo blijkt uit een onderzoek onder 102 gezonde vrouwen. De vrouwen die iedere dag een lepel honing aten konden meer woordjes onthouden tijdens de korte termijn tests. Critici zeggen dat het nog niet wetenschappelijk vastgesteld is, maar voor mij is de uitslag duidelijk ???? Het onderzoek werd gerapporteerd door Reuters (3).


7. Honing zit bomvol vitaminen en mineralen

Honing zit vol met vitaminen en mineralen. Zo bevat honing vitamine B3, vitamine B2, vitamine B5, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium en zink. Tja… wat moet ik er meer over schrijven.


8. Honing voorkomt een tekort aan witte bloedcellen

Dit is een punt dat nog niet helemaal wetenschappelijk vast is gesteld, maar er zijn onderzoeken die uitwezen dat mensen die chemotherapie kregen, stabielere bloedwaarden hadden als zij twee theelepels honing per dag aten. Het is dan wel niet wetenschappelijk vastgesteld… de eerste resultaten zijn veelbelovend!


9. Honing bestrijdt parasieten
Honing helpt bij het bestrijden van parasieten. Het onderzoek werd gedaan onder 30 kinderen met een parasiet. Het onderzoek werd gepubliceerd in The Journal of Medicinal Food (4). De kinderen kregen een mengsel van Papaya en honing en van de 30 kinderen, waren er 27 na 7 dagen vrij van de parasieten.

10. Honing helpt je afvallen

Honing kan je helpen bij het afvallen als je voordat je naar bed gaat een honing-drankje (thee met honing) neemt. Het zou helpen bij het herstellen van je lichaam en vet verbranden terwijl je slaapt. Daarnaast zijn er onderzoeken die uitwijzen dat je minder aankomt als je regelmatig honing eet (5).


Bonus: Ga je een avondje pimpelen? Honing helpt je lichaam bij het verwerken van de alcohol!

Jaja… ik bewaar het beste voor het laatste. Honing helpt je lichaam bij het verwerken van alcohol in je lichaam, waardoor je lichaam sneller in staat is om het alcoholgehalte terug te dringen in je bloed.


Conclusie: Is honing gezond?

Honing is super gezond zolang je het met mate eet. En zoals je hebt kunnen lezen, kan honing ook ziektes en bacteriën bestrijden… zelfs aan het oppervlak. 

NOTE: Honing is niet geschikt voor kinderen jonger dan 1 jaar oud!

Bron: www.gezondblog.nl

Naar de winkel

 

Deel met uw vrienden:

«Iedere ochtend een glas citroenwater met honing maakt je gezonder, mooier en gelukkiger!»
Maak hier een gewoonte van!

Oprichter Lekkerhoning.nl

Ontdek Propolis!
Beschermt Stimuleert Versterkt
Antibioticum voor de bij - Wondermiddel voor mens

Lees verder
Natuurlijk antibioticum voor de bij en een wondermiddel voor mens

Werking van propolis:

Naast een goede werking tegen bacteriën, virussen en schimmels, stimuleert propolis het afweersysteem van het lichaam, remt de ontstekingsreacties en bevordert de wondgenezing. Helpt bij ongemakken rond de menstruatie, houdt het spieren en gewrichten soepel en sterk en bevordert een goede darmflora.
Ook draagt propolis mild en natuurlijk bij aan het behoud van een goede blaas-, nier- en prostaatfunctie. Propolis heeft een pijnstillende en krampstillende werking, en een gunstige invloed op bloedvatwanden. Voorts is propolis onder meer anti-allergisch, galafvloed bevorderend en bloeddruk verlagend.

Toepassingen:
Weerstand, propolis verhoogd je eigen weerstand tegen ziektes
Mond en keel, keelontsteking, zweertjes in de mond, koortsblaar, problemen met tandvlees en tanden.
Eczeem, zwemmerseczeem, luieruitslag en andere vormen van eczeem
Acne
Wonden, open wonden, snijwonden, brandwonden, doorligwonden, zweren
Huidziekten, huidschimmelinfecties, psoriasis, eeltvorming, wratten, haarroos, steenpuisten
Neus, verkoudheid, bijneusholteontsteking, hooikoorts
Longen, astma, longontsteking, tbc
Oren, gehoorgangontsteking
Spijsverteringsorganen, maagzweer, diaree, ziekte van crohn, aambeien, dikke darm ontsteking
Spieren en gewrichten, spierpijn, tennisarm, reuma, jicht
Zenuwziekten, bij multiple sclerose, parkinson en spierdystrofie zijn ook gunstige resultaten bereikt met het gebruik van propolis

Eigenschappen van propolis:

 • Activering van het afweersysteem
 • Stimuleert het immuunsysteem
 • Remt bacterie groei
 • Is schimmelwerend
 • Versterkt de werking van antibiotica
 • Heeft een anti virale werking
 • Remt ontstekingsreacties
 • Werkt anti-reumatisch
 • Remt slagaderverkalking en trombose
 • Stimuleert bloeddoorstroming
 • Is anti-allergisch
 • Bevordert weefsel- en celgroei
 • Verbetert de werking van de klieren
Naar de winkel

Deel met uw vrienden:

100 gram van kostbare bijen elixir bevat:

0 kcal
Energie
0.0 mg
Natrium
0.0 g
Koolhydraten
0.0 mg
Magnesium
0 g
Vet
0.0 mg
Ijzer
0 g
Eiwit
0.0 mg
Calcium
0 mg
Cholesterol
0.0 mg
Vitamine C

Beoordelingen en leuke weetjes