HONING EN HOOIKOORTS

Natuurlijke honing helpt bij hooikoorts

Natuurlijke honing helpt bij hooikoorts

Veel Nederlanders hebben tijdens de zomer- en/of de herfstperiode last van allergische verschijnselen zoals hooikoorts of pollen allergie. De oorzaak van deze hooikoorts verschijnselen zijn de pollen van planten, struiken en bomen. Consumptie van Nederlandse honing en honing gerelateerde producten kan voor verlichting zorgen.

Symptomen

De symptomen van hooikoorts kunnen variëren van het gevoel van een lichte verkoudheid tot zelfs zware griep en soms langdurig en hardnekkig aanhouden.

Wat kunt u doen om pollen allergie klachten te verminderen?

Er zijn mogelijkheden om de hooikoorts verschijnselen te verlichten door het weerstandsvermogen hiertegen te verhogen. Aangezien het pollen betreft van Nederlandse planten, struiken en bomen, is het van belang om regelmatig Nederlandse natuurlijke honing te consumeren.

Ook is het belangrijk onderscheid te maken in welk seizoen men het meeste last heeft van de allergische verschijnselen.
Op basis van het seizoen moet men zijn “Honing soort” kiezen:

– Lenteperiode , gebruik dan fruit en bloemenhoning.
– Zomerperiode, gebruik dan linde en bloemenhoning.
– Herfstperiode, gebruik dan heidehoning, heideraathoning en heidemelange.

Daarnaast kan men de weerstand verder verhogen door het regelmatig innemen van propolis en stuifmeelkorrels.

Door het innemen van Nederlandse natuurlijke honing en honing gerelateerde producten, bereid men zich optimaal voor om de allergische verschijnselen zoveel als mogelijk te verkleinen of zelfs te voorkomen.
Het immuunsysteem wordt versterkt en men bouwt extra weerstand op tegen de allergie.

Lekkerhoning wenst u goede gezondheid!

1 gedachte over “HONING EN HOOIKOORTS

  1. Al jaren heb ik last van hooikoorts in de lente en zomer, maar ook in de herfst kan dit nog best vervelend zijn. Een paar weken geleden ben ik ook begonnen met het eten van biologische honing om mijn klachten te verminderen. Dit heeft mij tot nu toe al geholpen. Mijn allergische reacties zijn een stuk minder geworden hierdoor. Een echte aanrader die heel gemakkelijk in je dieet te verwerken is. Zo eet ik elke ochtend yoghurt met honing. Makkelijker kan het niet!

Geef een antwoord