GEZOND CADEAU VAN LEKKERHONING.NL

Gezond cadeau van Lekkerhoning.nl

Gezonde honing cadeau

Vorige week kreeg ik een heerlijk pakket opgestuurd van Lekkerhoning.nl met de vraag of ik de artikelen die erin zaten wilde reviewen!
Kijk, het is natuurlijk een deel van mijn werk, maar wel het leukste gedeelte! Ook mijn kinderen vinden dit het beste onderdeel van mijn blog, pakketjes uitpakken

Honing dus!

De honing die je bij de supermarkt kan kopen is vaak geen echte honing maar een vieze suikerdrap wat voor mij ook een reden is om het niet te gebruiken in mijn baksels, maar dit is dus HONING met hoofdletters want het is de echte!


Waarom zal je honing eten?

Honing is niet alleen lekker maar ook super gezond voor je.

    • Het heeft een bacterie- en schimmelremmende werking, het kan verlichting bieden bij keelpijn of bacteriele darminfecties en je kunt het zelfs op wondjes op je huid smeren.
    • Omdat honing boordevol flavonoides en antioxidanten zit beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten.
    • Honing houdt de de glycogeenvoorraad in je spieren langer op peil en verkort je herstelperiode dus ook fijn voor je uithoudingsvermogen en sportprestaties.
    • Honing is ook een natuurlijke probiotica en houdt je darmflora in balans.

Bij echte honing hoef je niet bang te zijn dat het je bloedsuikerspiegel uit balans haalt zoals bij suiker. Echte goede honing heeft een lage waarde op de Glycemische Index waardoor je bloedsuikerspiegel niet gaat pieken.

Het pakket

De box die ik heb ontvangen was super luxe en bevatten de volgende onderdelen:

-Honing cranberrywijn
-3 potten honing
-Honing lollys
-Honing rietjes
-Honing wafels
-Stuk honingraat
-Propolis poeder
-Propolia Energie Vitale
-Honing kaarsje
-Honing zeep
-Proefverpakkingen verzorging


Honing cranberrywijn
Het pakket kwam op vrijdag binnen dus de honing cranberrywijn kwam goed van pas op onze wekelijkse “vrijdagmiddagborrel”. Het is een zoete wijn met de kleur van rose. Je drinkt het koud en voor mijn gevoel kwam het dichtbij een dessertwijn. Niet een wijn om achterelkaar door te drinken dus ik heb er het hele weekend van genoten.

Honing lekkers
Mijn kinderen hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de honingwafels uit te testen. Qua smaak vergelijkbaar met stroopwafels maar dan met de extra smaak van honing. De lolly’s en rietjes werden ook meteen uitgepakt. Ik dacht dat het rietje een soort oplosbaar roerstaafje was maar het is een dun plastic buisje gevuld met honing. Leuk voor kinderen als traktatie.

Propolis
Er zat ook een potje propolis poeder in de box. Propolis wordt al sinds de oudheid door mensen toegepast vanwege zijn krachtige werking. Er zijn ook veel moderne wetenschappelijke publicaties over de werking van propolis. Toch mag propolis geen medicijn genoemd worden, omdat farmaceutische medicijnen onder strenge controle staan en altijd exact dezelfde samenstelling moeten hebben. De samenstelling van propolis is zeer wisselend en hangt onder andere af van het jaargetijde, de omgeving, en het bijenvolk zelf. Propolis wordt ook wel een natuurlijke antibioticum genoemd.Kort samengevat zou je kunnen zeggen dat propolis werkzaam is op ontstekingen en allergieen.
Ik heb 2 eetlepels propolis aan het potje bloemenhoning toegevoegd en daar hebben we allemaal elke ochtend en avond een theelepel van genomen. Volgens Lekkerhoning.nl activeert en versterkt dit je immuunsysteem. Het testen in een week tijd is natuurlijk wat kort maar dit was geen straf! Het eerste potje honing is nu leeg dus we gaan het herhalen met de andere honing.

De Energie Vitale van Propolia
Lijkt op de propolis poeder qua substantie alleen is deze al kant en klaar. Qua smaak vind ik het wat pittiger, dat komt vast door de extra toevoegingen van acerola, koninginnengelei, papaja en ginseng. Dit wordt ook ingezet voor de het versterken van je immuunsysteem, tijdens deze wintermaanden geen overbodige luxe.


Raathoning
Er zat ook een heuse honingraat in de cadeaubox. Heerlijk om zo het honing eruit te laten lopen en op te lepelen. Hoe puur kan je het hebben! Ook leuk om te laten zien aan mijn kinderen waar honing nu echt vandaan komt en er meteen online nog even wat plaatjes bij gezocht van bijenkorven.


Propolia Verzorging
Qua huidverzorging ga ik altijd voor puur natuur en daar voldoet het merk Propolia ook aan want het is Bio gecertificeerd en levert de hoogste kwaliteit natuurlijke verzorgingsproducten. En de honingzeep die erbij zit ruikt ook heerlijk.

 

Bron: www.gezondblog.nl

Geef een reactie