GENEESKRACHT VAN NATUURLIJKE HONING

Geneeskracht van honing Lekkerhoning.nl

Geneeskracht van honing

Bijen zijn een bijzonder volk, naast het maken van honing, bijenpollen, propolis en royal jelly bestuiven ze ook de hele flora, waardoor wij eten hebben en planten kunnen voortbestaan.
Het gaat heel slecht met de bijenstand en de manier waarop grote honingbedrijven met bijen omgaan, is vreselijk.

De honingbij overleeft de winter en om te kunnen overleven legt hij een voorraad honing aan.
Koop daarom alleen je honing bij een imker want deze zal (als hij liefde ervoor heeft) zijn bijen geen suikerwater voeren en gebruikt alleen de honing die overblijft.
Steun de imkers want zij zijn belangrijk voor het in stand houden van het bijenvolk. Gebruik alleen imkerproducten voor je gezondheid. Ik raad je af om honing te kopen in de supermarkt.
Honing in supermarkten is overigens ook verhit geweest en heeft daardoor de geneeskracht verloren.

Honingkracht

Honing mag je niet boven de 37 graden verhitten en moet koud geslingerd worden om een goed geneeskrachtig product te behouden. Honing heeft een geneeskrachtige werking door de enzymen, aminozuren, vitamines, eiwitten en mineralen die erin zitten. Daarnaast zitten er probiotica in. Dat zijn bacteriën die erg goed zijn voor de darmen. Je kunt de honing zowel inwendig als uitwendig bij huidklachten gebruiken. Honing werkt ontstekingsremmend en verzachtend en de huid geneest sneller en mooier. Inwendig versterkt honing het immuunsysteem, de darmen, het voedt je lichaam door de voedingstoffen en de darmvriendelijke bacteriën.

Twee soorten honing

Je hebt vast al eens gezien dat er twee soorten zijn, de doorzichtige en de crème. De crème laat zien dat de honing al wat langer staat en is gaan kristalliseren. Het is een kwestie van smaak. De smaak van de honing wordt ook bepaald door het gebied waarin de bijen leven. Heidehoning, zonnebloemhoning, boekweithoning, bloemenhoning en ga maar zo door, ontdek wat jij het lekkerst vindt.

Elke dag een lepel goede imkerhoning is een weldaad voor je lichaam en immuunsysteem.

Koninginnegelei – Royal Jelly

Alleen jonge bijen kunnen Royal Jelly maken en dat is een mengsel van pollen en een afscheiding van de kaakklier van die jonge bij. Dit goedje is extreem voedzaam en krijgt de koningin haar hele leven te eten en larven de eerste 3 dagen. Voor ons is het een middel wat extreem veel energie geeft en een boost voor het immuunsysteem als je erg ziek bent of erg moe.

Op lekkerhoning.nl vind je zeer veel waardevolle informatie over de kracht van honing en ook wat er allemaal in te krijgen is. Ook steun je de imkers. Heerlijke honingen van verschillende plekken, honing met koningengelei erin en noem maar op. Voor in de thee of als gezond snoepje voor kinderen honingstaafjes. Er bestaan ook honinglolly’s en er zijn verzorgingsproducten van.
Bron: Persoonlijke-voeding.nl

Geef een antwoord